NUTRITION - Διατροφικά

Figuactiv LINEE+3

Το προϊόν Figuactiv LINEE+3 είναι κατάλληλο για χρήση από άντρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας προσεγμένης διατροφής. Περιέχει άπεπτες φυτικές ίνες και ταυτόχρονα καλύπτει 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε χρώμιο.
Το Figuactiv LINEE +3 με άρωμα βανίλιας, ενδείκνυται ανάμεσα στα κύρια γεύματα μία φορά την ημέρα, εύκολα, διαλύοντας 7 gr της σκόνης σε 200 ml άπαχο γάλα (1,5% λιπαρά) χωρίς λακτόζη, ή νερό, για άμεση κατανάλωση.
Το νέο προϊόν της σειράς Figuactiv LINEE+3 περιέχει 3 πηγές άπεπτων φυτικών ινών:
Αλεύρι χαρουπιάς: Παράγεται από τους καρπούς του δέντρου χαρουπιάς, ή «ceratonia siliqua» όπου είναι η επιστημονική του ονομασία, ή «ξυλοκερατιά» ή «τερατσιά» όπως ονομάζεται στην Κύπρο, η οποία βρίσκεται σε όχθες ποταμών και παράκτιες περιοχές της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το χαρούπι, ή ξυλοκέρατο ή κούτσουπο, ή τσεράτι όπως το λένε στη Μάνη, υποδηλώνει το σχήμα που έχει ο καρπός και μοιάζει με κέρατο και είναι πλούσιος σε σάκχαρα. Το αλεύρι χαρουπιάς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χρησιμοποιείται για ζωοτροφές και ανθρωποτροφές, οινοπνευματώδη ποτά αλλά και για την καταπολέμηση βρεφικού κοιλόπονου και γαστρεντερίτιδας. Έχει πολύ γλυκιά χαρακτηριστική γεύση και θυμίζει έντονα τη γεύση της σοκολάτας.
Γκουάρ αλεύρι: Είναι φυσικός πολυσακχαρίτης, παράγεται από τους θάμνους γκουάρ (Cyamopsis tetragonolobus) που βρίσκονται στο Πακιστάν και την Ινδία. Χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας, σταθεροποιητής (επιτρέπει τη διατήρηση της φυσικο-χημικής κατάστασης ενός τροφίμου, δηλαδή επιτρέπει τη διατήρηση της ομοιογενούς διασποράς δύο ή περισσότερων μη μειγνυόμενων ουσιών σε ένα τρόφιμο. Περιλαμβάνει επίσης ουσίες που σταθεροποιούν, συντηρούν ή εντείνουν το υπάρχον χρώμα ενός τροφίμου) και γαλακτωματοποιητής (επιτρέπει το σχηματισμό ή τη διατήρηση ομοιογενούς μείγματος δύο ή περισσοτέρων μη μειγνυόμενων φάσεων, όπως το λάδι και το νερό, σε τρόφιμο).
Αλεύρι κονγιάκ: Είναι το μη καθαρισμένο ακατέργαστο προϊόν από τη ρίζα του πολυετούς φυτού Amorphophallus konjac. Είναι σκόνη χρώματος λευκού προς καστανό ανοικτό. Χρησιμοποιείται σαν γαλακτωματοποιητής (επιτρέπει το σχηματισμό ή τη διατήρηση ομοιογενούς μείγματος δύο ή περισσοτέρων μη μειγνυόμενων φάσεων, όπως το λάδι και το νερό, σε τρόφιμο), πυκνωτικό μέσο (αυξάνουν το ιξώδες ενός τροφίμου), πηκτωματογόνος παράγοντας (προσδίδουν σε ένα τρόφιμο υφή μέσω του σχηματισμού ενός πηκτώματος), συμπλοκοποιητής (σχηματίζει χημικά σύμπλοκα με μεταλλικά ιόντα) και σταθεροποιητής (επιτρέπει τη διατήρηση της φυσικο-χημικής κατάστασης ενός τροφίμου, δηλαδή επιτρέπει τη διατήρηση της ομοιογενούς διασποράς δύο ή περισσότερων μη μειγνυόμενων ουσιών σε ένα τρόφιμο. Περιλαμβάνει επίσης ουσίες που σταθεροποιούν, συντηρούν ή εντείνουν το υπάρχον χρώμα ενός τροφίμου).
Χρώμιο: Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο, το οποίο ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης και επηρεάζει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και της πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Έχει αναφερθεί ότι το χρώμιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, καθώς και για τη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Το χρώμιο υπάρχει παντού γύρω μας. Στον αέρα, στο νερό, στο έδαφος, καθώς και σε πάρα πολλά τρόφιμα.
Όπως και άλλα ιχνοστοιχεία, η ποσότητά του στα φαγητά είναι μικρή και ποικίλλει ανάλογα με την έκθεσή τους στο χρώμιο που υπάρχει στο περιβάλλον, αλλά και ανάλογα με την έκθεσή τους στο χρώμιο κατά τη διάρκεια παρασκευής τους.
Σε γενικές γραμμές, το κρέας, τα οστρακοειδή, τα ψάρια, τα αβγά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και κάποια φρούτα και λαχανικά είναι καλές πηγές χρωμίου. Αντιθέτως, τρόφιμα πλούσια σε απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη) είναι φτωχά σε χρώμιο. Επειδή το χρώμιο επηρεάζει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και του λίπους, οι ερευνητές έχουν εξετάσει την πιθανή δυνατότητά του να προωθεί την απώλεια βάρους και να βελτιώνει τη σύσταση του σώματος (π.χ. λιγότερο λίπος, μεγαλύτερη μυϊκή μάζα).
Ασπαρτάμη: Η ασπαρτάμη είναι μία συνθετική, μη θρεπτική, γλυκαντική ουσία που συντίθεται από δύο αμινοξέα (θεμελιώδη συστατικά των πρωτεϊνών), το ασπαρτικό οξύ και τη φαινυλαλανίνη, τα οποία υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα, όπως το κρέας, το ψάρι, το τυρί, τα αυγά και το γάλα. Χρησιμοποιείται ευρύτατα ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε αναψυκτικά, τρόφιμα και γλυκά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η χρήση ζάχαρης και επομένως οι προσλαμβανόμενες θερμίδες. Ως πεπτίδιο, η ασπαρτάμη παρέχει περίπου 4 kcal/g, αλλά η θερμιδική της συνεισφορά μπορεί να θεωρηθεί μηδαμινή δεδομένης της μικρής απαιτούμενης ποσότητάς της για την επίτευξη του ίδιου γλυκαντικού αποτελέσματος με τη ζάχαρη.
Η ασπαρτάμη άρχισε να καταναλώνεται το 1981.Υπολογίζεται ότι μόνο στην Ευρώπη καταναλώνονται 2000 τόνοι ασπαρτάμης ετησίως (κατά μέσο όρο: 5 g/άτομο ετησίως). Η ασπαρτάμη είναι 180-200 φορές γλυκύτερη από τον δισακχαρίτη σακχαρόζη (τη γνωστή ζάχαρη).


Όλα τα παραπάνω είναι άπεπτες φυτικές ίνες, οι οποίες παρόλο που δεν απορροφούνται από τον οργανισμό είναι απαραίτητες γιατί:
   1. Η πρόσληψή τους σε κατάλληλες ποσότητες μειώνει τον χρόνο διαβίβασης των κοπράνων στο έντερο ενώ παράλληλα αυξάνει τον όγκο των σχηματιζόμενων κοπράνων.
   2. Μεταβάλει τον μεταβολισμό της μικροβιακής χλωρίδας (το σύνολο των μικροβίων αυτών που αποτελείται από πληθυσμούς διαφόρων ειδών).
   3. Προσροφούν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.
   4. Βοηθούν στην ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης και της χοληστερόλης στο πλάσμα.
   5. Βοηθούν στον έλεγχο της υπέρτασης.


Όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει τροφές φτωχές σε άπεπτες φυτικές ίνες, κινδυνεύουμε να παρουσιάσουμε:
  1. Δυσκοιλιότητα-επαναπορρόφηση τοξινών από το έντερο-ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια- σκωληκοειδίτιδα.
   2. Κολίτιδα-πεπτικά προβλήματα-κακή αφομοίωση θρεπτικών συστατικών.
   3. Εκκολπωμάτωση και εκκολπωματίτιδα του παχέος εντέρου.
   4. Αιμορροΐδες και κιρσοί-φλεβίτιδα-θρόμβωση.
   5. Ραγάδες-επώδυνες κενώσεις-δυσκοιλιότητα.
   6. Υπερχοληστεριναιμία-αρτηριοσκλήρυνση και υπέρταση.
   7. Πέτρες της χοληδόχου κύστης.
   8. Καθυστέρηση του αισθήματος κορεσμού-παχυσαρκία.
Το προϊόν Figuactiv LINEE +3 είναι η ιδανικότερη επιλογή για χρήση:
   1. Κατά τη διάρκεια προσεγμένης διατροφής, όπου η έλλειψη ζάχαρης από τον οργανισμό προκαλεί την πτώση του φυσικού σακχάρου του αίματος, και ο εγκέφαλος το παρερμηνεύει ως πρόσκληση για τη λήψη τροφής, με αποτέλεσμα την αυξημένη λήψη θερμίδων. Το χρώμιο, έχει την ιδιότητα να επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ακόμη θα μπορούσε να προωθήσει την απώλεια βάρους και να βελτιώσει τη σύσταση του σώματος (π.χ, λιγότερο βάρος, μεγαλύτερη μυϊκή μάζα). Οι άπεπτες φυτικές ίνες, διογκώνουν την τροφή και δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, καθησυχάζοντας το συναίσθημα της πείνας.
   2. Σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, διότι οι άπεπτες φυτικές ίνες που καταναλώνονται με κατάλληλη ποσότητα νερού, βοηθούν στην διόγκωση των τροφών και την άμεση προώθησή τους στο έντερο, με αποτέλεσμα την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.
   3. Από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη, αφού δεν περιέχει κανένα από τα δύο αυτά συστατικά.
   4. Σε περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται οι κατάλληλες ποσότητες άπεπτων φυτικών ινών από την διατροφή διότι για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού , θα πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (περίπου 20-30 γρ) και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί μία τέτοια διατροφή δεν είναι πάντα και για όλους τόσο νόστιμη.


Reishi Plus
                                    
Το Ganoderma Lucidium ή αλλιώς Reishi είναι ένα θεραπευτικό μανιτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία πάνω από 2.000 χρόνια, γεγονός που του χαρίζει τον τίτλο του πρώτου μανιταριού που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην Ιατρική. 
Η ονομασία του μανιταριού Ganoderma, έχει Ελληνική προέλευση: αποτελείται από δύο συνθετικά: τη λέξη γάνος, που σημαίνει λαμπερός, και τη λέξη δέρμα. 
Το reishi αναφερόταν ως «ο βασιλιάς των βοτάνων»: ήταν το φάρμακο που μπορούσε να εξασφαλίσει σε κάποιον αιώνια νεότητα και μακροζωία, κι επειδή ήταν εξαιρετικά σπάνιο και αδύνατον να καλλιεργηθεί, είχαν πρόσβαση σε αυτό μόνο οι βασιλείς.
Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, αϋπνίας, ανδρικής ανικανότητας, κατάθλιψης και έλκους. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές και μελέτες, το reishi βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, την υπέρταση και την υπόταση, την τάση των νεύρων, τις νευρώσεις και την αϋπνία, τη χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β. 
Ακόμη έχει ευεργετική δράση σ’ έναν αριθμό προβλημάτων υγείας (άσθμα, υποθυρεοειδισμός), βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθά στην επιβράδυνση των καρκινικών μεταστάσεων, αποτελεί ισχυρό αντισταμινικό, αντιαλλεργικό και αντιιικό ενώ, τέλος, βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης. 
Οι πολυσακχαρίτες που περιέχονται στο μανιτάρι reishi έχουν αντι-νεοπλασματικές και ρυθμιστικές ιδιότητες. 
Τα τριτερπένια των μανιταριών βοηθούν στην ανακούφιση αλλεργιών αναστέλλοντας την έκκριση ισταμίνης, βελτιώνοντας τη χρήση οξυγόνου και την λειτουργία του ήπατος.
Το Reishi plus καλύπτει το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε Βιταμίνη C. 
Η εν λόγω βιταμίνη έχει τεράστια σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες, όπως είναι η σύνθεση του κολλαγόνου, η διατήρηση της σταθερότητας των αιμοφόρων αγγείων, ο μεταβολισμός των αμινοξέων και η απελευθέρωση των διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. 
Η χορήγηση βιταμίνης C ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, οι οποίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, τη βασικότερη αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. 
Το κάπνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C που υπάρχει στον οργανισμό, γι’ αυτό καλό είναι οι καπνιστές να λαμβάνουν τη βιταμίνη C σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Δοσολογία: μια κάψουλα την ημέραbiOxan                  

Το νέο Διατροφικό Συμπλήρωμα της LR περιέχει 6 πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης. 
Η Βιταμίνη Α, η Βιταμίνη C, η Βιταμίνη Ε, ο Ψευδάργυρος, το Συνένζυμο Q10 και το Λυκοπένιο του biOxan θα ενισχύσουν σημαντικά τη μάχη σας ενάντια στον χρόνο.
Η Βιταμίνη Α μετέχει στο σχηματισμό ουσιών που είναι απαραίτητες για την όραση στο ημίφως, καθώς και στην οστέωση και την οδοντοφυΐα. 
Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) συμμετέχει σε πολλά ενζυμικά συστήματα και είναι απόλυτα απαραίτητη για το σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου. 
Η Βιταμίνη Ε είναι ισχυρά αντιοξειδωτική και προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. 
Από έρευνες προκύπτει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ριζών και ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, ενώ πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η διαδικασία της γήρανσης από μόνη της είναι αποτέλεσμα αυξημένης συσσώρευσης ελεύθερων ριζών. 
Ο Ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και λειτουργία, για την ανάπτυξη των παιδιών, την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων στην εφηβεία και για την παραγωγή του σπέρματος στον άνδρα και των ωαρίων στη γυναίκα, ενώ βοηθά και στην απομάκρυνση κάποιων τοξικών μετάλλων από το σώμα (π.χ. κάδμιο και μόλυβδος).
 Το Συνένζυμο Q10 βοηθά στην ενδυνάμωση του καρδιαγγειακού και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της παραγωγής ενέργειας και την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. 
Τέλος, το Λυκοπένιο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται κατά το μεταβολισμό των κυττάρων και βλάπτουν τα κύτταρα και τους ιστούς. Οι βλάβες που προκαλούν οι ρίζες στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων συμβάλλουν στη γήρανση, τη γένεση του καρκίνου, την αρτηριοσκλήρυνση, τις καρδιακές και αγγειακές παθήσεις.
 Το biOxan με την ευεργετική δράση του, λοιπόν, προστατεύει από τις δυσμενείς επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών, που προκαλούνται από τη ραδιενεργό ακτινοβολία, τις ακτίνες Χ, τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, και την έκθεση σε φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα. 
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του βοηθάνε στην επιβράδυνση και την αποτροπή ζημιάς από τους ελεύθερους ριζοσπάστες, που επιταχύνουν την καταστροφή των κυττάρων και τη γήρανση. 
Η λήψη αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων στις σωστές δόσεις είναι απαραίτητη από αυτούς που ζουν και εργάζονται έντονα, όσους τρέφονται μονομερώς, τους εφήβους, τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τους καπνιστές, όσους βρίσκονται σε κατάσταση έντονου άγχους, τα άτομα που ακολουθούν υποθερμιδικές δίαιτες, τους αθλητές που υποβάλλονται σε σκληρές προπονήσεις και τους ασθενείς.
Δοσολογία: ένα δισκίο δύο φορές την ημέρα

Probalance             


  
Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι συστατικά που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία και την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. 
Ο ρόλος τους είναι πολλαπλός: αποτελούν δομικά στοιχεία των οστών και των δοντιών, έχουν λειτουργικό ρόλο στη διατήρηση του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, της μυϊκής συσταλτικότητας και της νευρικής αγωγιμότητας, διαδραματίζουν ρυθμιστικό ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό και αποτελούν τμήμα των ενζύμων και των ορμονών, που τροποποιούν και ρυθμίζουν την κυτταρική δραστηριότητα.
       
Τα μέταλλα μπορούμε να τα διακρίνουμε σε δύο βασικές κατηγορίες: σε ανόργανα στοιχεία που είναι και τα πλέον απαραίτητα και βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, και τα λιγότερο απαραίτητα που τα ονομάζουμε ιχνοστοιχεία και βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες στον οργανισμό μας. 
Εκτός από τα χρήσιμα στον οργανισμό μας μέταλλα υπάρχουν και τα βαριά μέταλλα ή τοξικά που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας για αυτό πρέπει να αποφεύγονται. 
Τοξικά μέταλλα είναι ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αρσενικό, το αλουμίνιο και ο μόλυβδος.
       
Η σωστή λήψη μετάλλων μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων διατροφής, έχει ως κύρια αποτελέσματα την ρύθμιση του οργανικού ισοζυγίου σε νερό, την ομαλότερη διακίνηση των θρεπτικών συστατικών, τη σχετική διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του αίματος, και την καλύτερη λειτουργία των εξωκρινών και των ενδοκρινών αδένων του ανθρώπινου οργανισμού. 
Η πιο σημαντική από τις ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει το ανθρώπινοσώμα για να υπάρχει υγεία είναι η ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Το σώμα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την ελαφρώς αλκαλική φύση του αίματος. Η καθημερινότητα όμως συνήθως οδηγεί πολύ εύκολα στην όξυνση των ιστών του σώματος. 
Ο μεταβολισμός, η υπερκατανάλωση ζωικών τροφών, οι χημικές ουσίες, τα φάρμακα, το στρες κ.α., προάγουν την παραγωγή οξέων. 
Έργο των ρυθμιστικών μηχανισμών του σώματος (όπως της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος, της πέψης, της παραγωγής ορμονών κ.α.) είναι η διατήρηση της ευαίσθητης εσωτερικής οξεοβασικής ισορροπίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για την υγεία. 
Το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί παρατεταμένη υπερίσχυση οξέων. Αν το ph των ιστών παρεκκλίνει υπερβολικά προς την όξινη πλευρά, τότε ελαττώνονται τα επίπεδα οξυγόνου και μεταβολισμός των κυττάρων σταματά. Με άλλα λόγια τα κύτταρα μπορεί να οδηγηθούν σε «θάνατο».


Στην υπεροξύτητα των υγρών και των ιστών του σώματος οφείλεται η «ασθένεια», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται:
• Μυοσκελετικά προβλήματα (αυχενικό σύνδρομο, μυαλγίες, κράμπες, δυσκαμψία κ.α.).
• Ρευματικές παθήσεις (εκφυλιστικές και φλεγμονώδεις αρθροπάθειες).
• Εντερικά προβλήματα (αέρια, μετεωρισμός, δυσπεψία κ.α.).
• Νευρικές διαταραχές (αϋπνία, ευερεθιστότητα κ.α.).
• Δερματικά προβλήματα (κνησμός κ.α.).
      
 Για να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη,το σώμα αρχίζει να αποσπά αλκαλικά μέταλλα από τους ιστούς. 
Υπάρχει μια ομάδα μετάλλων η οποία εξουδετερώνει τα ισχυρά οξέα, στην οποία ανήκουν το Νάτριο, το Κάλιο, το Μαγνήσιο κ.α. Όταν τα μέταλλα αυτά αντιδράσουν με τα οξέα, παράγονται ουσίες πολύ λιγότερο βλαβερές, τις οποίες ακολούθως ο οργανισμός αποβάλλει. 
Ο υγιής οργανισμός διατηρεί ένα απόθεμα από τα αλκαλικά αυτά μέταλλα για να τα χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αν όμως οι ποσότητες που προσλαμβάνει από τις τροφές ή οι ποσότητες του αποθέματος δεν επαρκούν, τότε τις αναπληρώνει από άλλα σημεία,όπως το ασβέστιο από τα οστά, το μαγνήσιο από τους μύες κ.ο.κ. 
Βέβαια αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των εν λόγω ιστών. Τα μέταλλα αντιπροσωπεύουν το 4-5% του σωματικού βάρους ή 2,8kg και 3,5kg σε ενήλικη γυναίκα και άντρα αντίστοιχα. Περίπου το 50% αυτού του βάρους αντιστοιχεί στο ασβέστιο και άλλο ένα 25% στο φωσφόρο με τη μορφή φωσφορικών. 
Το μεγαλύτερο ποσοστό του ασβεστίου και το 70% των φωσφορικών βρίσκονται στα οστά και τα δόντια. Τα άλλα πέντε απαραίτητα μέταλλα δηλαδή το μαγνήσιο, το νά- τριο, το κάλιο, το χλώριο και το θείο και τα 11 ιχνοστοιχεία, δηλαδή ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ιώδιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο, το φθόριο, το μολυβδαίνιο, ο χαλκός, το χρώμιο, το κοβάλτιο και το βόριο αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 25%.
      
Έτσι είναι απαραίτητη η λήψη αλκαλικών αλάτων και φυτικών ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση οξεοβασικής ισορροπίας. Τέτοια είναι το ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο κ.α. Οι φυτικές ουσίες, όπως η σκόνη από σπαράγγια, φυτικά ένζυμα κ.α., εξισορροπούν τη λειτουργία των κυτταρικών αντλιών καλίου/νατρίου, ασβεστίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισορροπίας του ph σε κυτταρικό επίπεδο.


Γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Probalance;


Ένα πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο, καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε μεταλλοστοιχεία. Δεν απορροφούνται όμως όλα στον ίδιο βαθμό. Υπολογίζεται ότι το σώμα μας απορροφά μόνο το 5%περίπου από τη συνολική ποσότητα που περιέχει η τροφή μας. Με το βράσιμο για παράδειγμα, μπορεί ένα μέρος τους να απομακρυνθεί από τις τροφές ή να «μπλοκάρονται» από άλλες ουσίες που συνυπάρχουν στο έντερο και δεν απορροφώνται εύκολα. Το ασβέστιο π.χ. απορροφάται δύσκολα όταν ταυτόχρονα υπάρχουν φυτικές ίνες. Γενικά κάποια στοιχεία έχουν χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα από τις τροφές όπως είναι ο σίδηρος, το χρώμιο και το μαγγάνιο, ενώ άλλα έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, όπως νάτριο, κάλιο, χλώριο, ιώδιο και φθόριο. Όλα τα άλλα μέταλλα, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο έχουν μέτρια βιοδιαθεσιμότητα. Ένα σώμα για να διατηρηθεί υγιές, πρέπει να καταναλώνει τις ποσότητες που χρειάζεται κι αυτό είναι δύσκολο να γίνει σε καθημερινή βάση λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαταραχθεί η οξεοβασική ισορροπία στο σώμα μας με τόσες αντίξοες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.


Ένα σώμα μπορεί να χάσει την οξεοβασική του ισορροπία από τους εξής λόγους:
• Περιβαντολογικούς παράγοντες
• Φυσική φθορά (π.χ. στρες)
• Ανθυγιεινή διατροφή (π.χ. γρήγορο φαγητό, πολύ ζάχαρη, πολύ κρέας)
• Ανθυγιεινό τρόπο ζωής


Ένα σώμα όταν διαταράσσεται η οξεοβασική του ισορροπία έχει τα εξής συμπτώματα:
- Συχνά προκαλούνται ξινίλες από το φαγητό
- Προκαλείται χρόνια κόπωση στο σώμα
- Αδυνατεί ο συνδετικός ιστός
- Χάνεται το κίνητρο, η όρεξη και η διάθεση είναι ‘’πεσμένη’’
- Το δέρμα γίνεται θαμπό και χλωμό
- Προδιάθεση για κατάθλιψη
- Υπάρχει συνεχής αίσθηση ατονίας


Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχει το Probalance είναι τα εξής:
Κάλιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Νάτριο, Χαλκός, Πυρίτιο, Χρώμιο, Μολυβδαίνιο. Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία (ΣΗΔ) είναι δύο δισκία, τρεις φορές την ημέρα με υγρά. Σύνολο: 6 δισκία Τα μεταλλοστοιχεία που περιέχει το Probalance δρουν ευεργετικά στον οργανισμό γιατί:
• Αποτελούν συστατικά των οστών και των δοντιών: κυρίως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
• Βοηθούν στη λειτουργία όπως και τη συντήρηση όλων των οργάνων.
• Συμμετέχουν σε όλες τις μεταβολικές λειτουργίες, στην οσμωτική ισορροπία, τη διάσπαση των πρωτεϊνών, και στους μηχανισμούς ανταλλαγής ουσιών μεταξύ του αίματος και των κυττάρων.
• Με τη λήψη τους βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.Super Omega 3 Activ   

      
Τα Ω3 στη μάχη κατά των καρδειαγγειακών και άλλων παθήσεων.
     Όσο υψηλότερα τα επίπεδα των Ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα, τόσο μικρότερη και η πιθανότητα καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου, και τόσο καλύτερος ο έλεγχος των φλεγμονών στο σώμα. Πολύ συχνά πλέον ακούμε να γίνεται λόγος για τα Ω-3 λιπαρά οξέα και για τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία μας. Αυτό δεν θα γινόταν αν συνεχίζαμε να ακολουθούμε την διατροφή των πρωτόγονων ανθρώπων και των παλαιότερωνγενεών. Τώρα πια, όμως, λόγω κακών διατροφικών συνηθειών, δεν λαμβάνουμε τις απαραίτητες ποσότητες των λιπαρών οξέων και ως αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις στην υγεία μας είναι άμεσες. Χρειαζόμαστε, έτσι, να τα εντάξουμε και πάλι στη διατροφή μας είτε με την πρόσληψη τους από τροφές είτε με τη χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων.
   Είναι γνωστό ότι τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Έτσι,η συχνή κατανάλωση ψαριών συμβάλλει στη διατήρηση της υγεία μας. Αυτό έχει αποδειχθεί από έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε ομάδες ανθρώπων όπως οι Εσκιμώοι και οι Ιάπωνες που, αντίθετα από τους λαούς των δυτικών χωρών, περιλαμβάνουν συχνά το ψάρι στη διατροφή τους και έχουν λιγότερα περιστατικά καρδιοπαθειών. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα συντελούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και αποτρέπουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, που συχνά αποφράσσουν τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς, με αποτέλεσμα το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

   Ωφέλη των Ιχθυελαίων
• Χαμηλότερος κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις.
• Βοηθούν στη διατήρηση της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας.
• Βοηθούν στην πρόληψη καρκινογένεσης
• Μείωση πόνου στις φλεγμονές
• Βοηθούν στην πρόληψη εμφάνισης άσθματος
• Μείωση κινδύνου πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους του νεογνού κατά τη γέννησή του
   Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω-3 βοηθάει στην πρόληψη του εμφράγματος, αλλά έχει ευεργετική δράση και μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο. Αρκετά από τα οφέλη των οξέων Ω-3 είχαν διαπιστωθεί από έρευνες εδώ και μια 20ετία, έτσι οι καρδιολόγοι τα συνιστούν στους ασθενείς με πρόβλημα στεφανιαίας νόσου ή εμφράγματος προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της πάθησης. Ο μηχανισμός όμως μέσω του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός ωφελείται, δεν ήταν σαφής μέχρι σήμερα και σε αυτό ήρθε να ρίξει φως η νέα αυτή έρευνα.

Τα συμπτώματα έλλειψης των απαραίτητων λιπαρών οξέων είναι:
- Κόπωση
- Σκληροδερμία
- Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος
- Γαστρεντερικές διαταραχές
- Καθυστέρηση στην ανάπτυξη
- Ψυχικές διαταραχές
- Στειρότητα

Πιο σοβαρά:
- Καρδιαγγειακά νοσήματα
- Αρθρίτιδα
- Άσθμα
Ω - 3 Λιπαρά οξέα
Τα Ω-3 στη μάχη κατά των καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων

Πως να ρίξετε τη χοληστερίνη:

   Το συμπλήρωμα διατροφής SUPER OMEGA 3 της LR περιέχει τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Βοηθάει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερίνης του οργανισμού. To Super Omega 3 activ περιέχει πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που προέρχονται από δύο σημαντικές πηγές: το ιχθυέλαιο και το έλαιο νυχτολούλουδου (Οινοθήρα). Το συγκεκριμένο ιχθυέλαιο το παίρνουμε από ψάρια που ζουν ελεύθερα σε θάλασσες πλούσιες σε πολύτιμο φυσικό πλαγκτόν. Γι’ αυτό το λόγο η φυσική συγκέντρωση σε EPA και DHA στο Super Omega 3 είναι πολύ υψηλή. Οι ιδιότητες του ιχθυελαίου: Έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, άσθματος, ψωρίασης, υπέρτασης, ημικρανιών, ελκωτικής κολίτιδας ακόμα και σκλήρυνσης κατά πλάκας. Βοηθά στην αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων. Είναι τροφή γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και θρομβολυτικές ιδιότητές της. Αυξάνει την «καλή» HDL χοληστερόλη ενώ μειώνει θεαματικά τα τριγλυκερίδια. Επίσης, βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση.

Οι κύριες δράσεις του Super Omega 3 activ:

• Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών.
• Εξισορροπεί τα φυσιολογικά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
• Βοηθάει να μειωθεί η αρτηριακή πίεση. (Τονίζεται ότι έστω και μια μικρή μείωση της αρτηριακής πίεσης, συνεπάγεται σημαντική μείωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και στεφανιαίας νόσου). 

   Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (DHA). Και οι δύο αυτές ουσίες βοηθούν στον έλεγχο των συναισθημάτων μας, και έτσι το ιχθυέλαιο αποδεικνύεται το ιδανικό αντικαταθλιπτικό.Ο οργανισμός χρησιμοποιεί το DHA για να χτίσει προστατευτικές μεμβράνες, που βοηθούν τα κύτταρα του εγκεφάλου να επικοινωνούν καλύτερα. Το ΕΡΑ αυξάνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στη σεροτονίνη, ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευτυχίας.Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν δόθηκε σε 70 άτομα με κατάθλιψη 1 γραμμάριο ιχθυέλαιο καθημερινώς, επί 12 εβδομάδες, το 69% παρουσίασε βελτίωση των συμπτωμάτων του κατά 50%. Ιδιότητες του ελαίου του σπόρου της Οινοθήρας: Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε γ – λινολεϊκό οξύ. Έχει διαπιστωθεί,επίσης, ότι βελτιώνει τα προεμμηνορυσιακά συμπτώματα στις γυναίκες. Η έρευνα των τριχοειδών αγγείων εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στις ιδιότητες ροής του αίματος και του γ- λινολεϊκού οξέος και διαπιστώθηκε ότι το γ- λινολεϊκό οξύ βελτιώνειτη ροή του αίματος και άρει την κολλώδη υφή του. Συστατικά του Super Omega 3 activ Κορεσμένα λιπαρά οξέα, Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ολεϊκό οξύ, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ, λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ), DHA (δοκοσαεξαενοϊκό οξύ), β-γλυκάνη από κριθάρι. Συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία (ΣΗΔ): 1 κάψουλα την ημέρα είναι αρκετή να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού στα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα συστατικά αυτά προέρχονται κυρίως από: ιχθυέλαιο (41%), έλαιο νυχτολούλουδου (13%) και ίνες κριθαριού.
  
Συμπερασματικά, τα οφέλη των Ω λιπαρών οξέων, ιδίως των Ω-3 είναι πολλαπλά. Καλό θα ήταν να τα εντάξουμε στη διατροφή μας, είτε με την πρόσληψή τους από τις τροφές, είτε με τη χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων.Vita Aktiv
To Vita Aktiv αποτελεί ένα "ενεργειακό πακέτο" φυτικής προέλευσης που αποτελείται από 21 συμπυκνωμένα φρούτα και λαχανικά 
και από 10 διαφορετικές βιταμίνες: D3, E, B1, B2, B6, B12, Νιασίνη, Φολικό Οξύ,Παντοθενικό Οξύ και Βιοτίνη. Δεν περιέχει συντηρητικά. 
Είναι ένας συμπυκνωμένος χυμός με σύνθεση από φρούτα και λαχανικά, σε ποσοστό (95%). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει τη «σούπερ τροφή» ιπποφαές*, που κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη δράση του Vita Aktiv. 
Τα φρούτα και τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνονται στο Vita Aktiv είναι τα εξής: κόκκινα σταφύλια,μήλα, βύσσινα, καρποί κουφοξυλιάς, σταφίδες, καρποί αγριοτριανταφυλλιάς, φράουλες, μούρα, καρότα, κορόμηλα, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, δαμάσκηνα, κόκκινα φραγκοστάφυλα, ιπποφαές, λεμόνια, ροδάκινα, βερίκοκα, σμέουρα, μούρα, τομάτες. 
Σκοπός του vita AKTIV είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να τονώσει τη διάθεση και να προσφέρει ενέργεια και ευεξία.
Το vita AΚTIV περιέχει, επίσης, πολυφαινόλες, τις έγχρωμες ουσίες που προσδίδουν το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά. Το πόσο πλούσιο είναι σε αυτές το vita AΚTIV, το μαρτυρά το σκούρο βυσσινί χρώμα που έχει. Οι πολυφαινόλες λειτουργούν ευεργετικά και η πρόσληψή τους με την καθημερινή διατροφή αποτελεί έναν φυσικό τρόπο προστασίας του οργανισμού.


Vita σημαίνει ζωή και είναι το πρώτο συνθετικό της λέξης «βιταμίνη», δηλώνοντας έτσι ολοφάνερα την ανάγκη του οργανισμού μας για τις πολύτιμες αυτές ουσίες.


    Ο ρόλος που έχουν οι πολυφαινόλες αξίζει να σημειωθεί πιο αναλυτικά: 
λειτουργούν προστατευτικά, προάγοντας την καλή κατάσταση της υγείας και παρατείνοντας το μέσο όρο ζωής. 
Αναστέλλουν ή περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα της (προστατευτικής για την υγεία) HDL, δηλ. της καλής ή όπως αλλιώς την αποκαλούν υγιούς χοληστερίνης και μειώνουν τα επίπεδα της λιπο-πρωτεΐνης LDL, δηλ. της κακής χοληστερίνης, η οποία και ευθύνεται για την δημιουργία αθηρωματικών πλακών που προκαλούν την στεφανιαία νόσο. 
Ακόμη, μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων, εμφανίζουν γενικότερη αντιφλεγμονώδη δράση και περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς, και βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. 
Η σύνθεσή του vita AΚTIV είναι τέτοια, που μπορούμε να το καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους: μπορούμε να το αραιώσουμε και να το πιούμε σε ένα ποτήρι νερό, χυμό ή γάλα, να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μούσλι ή να το αναμείξουμε με άλλα τρόφιμα (π.χ. γιαούρτι). Ένα επίσης πολύ θετικό στοιχείο είναι η ευχάριστη γεύση του. Αρέσει στα παιδιά και δίνοντάς τους μια κουταλιά την ημέρα, τους προσφέρουμε όλη τη θρεπτική αξία των φρούτων και λαχανικών που απαιτεί ο οργανισμός τους.
Προτείνεται 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, αλλά μπορούμε αν νιώσουμε την ανάγκη, να αυξήσουμε λίγο τη δόση. Με τακτική λήψη, και δόση 1 κουταλάκι του γλυκού, το καταναλώνουμε σε 1 μήνα περίπου.


    * Το ιπποφαές είναι ένα από τα συστατικά του vita AKTIV και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών». Είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδυάζουν αντιοξειδωτικά συστατικά, που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Οι περισσότερες και δραστικότερες ουσίες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Σύμφωνα με τους μελετητές, το σημαντικότερο επιστημονικό εύρημα για το ιπποφαές δεν είναι μόνο ότι περιέχει πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και το ότι τόσο οι συγκεντρώσεις τους όσο και ο συνδυασμός τους έχουν συνταιριαστεί από τη φύση με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη στον ανθρώπινο οργανισμό.


Ποιοι έχουν ανάγκη το vita AKTIV;
- Όσοι δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά
- Όσοι δεν τρέφονται σωστά λόγω τρόπου ζωής
- Όσοι εφαρμόζουν εξαντλητικές δίαιτες
- Τα παιδιά, για καθημερινή ενίσχυση του οργανισμού τους
- Όσοι καπνίζουν
- Όσοι ακολουθούν ειδικό διαιτολόγιο
- Όσοι καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά σε μεγάλες ποσότητες
- Όσες γυναίκες είναι ή προσπαθούν να μείνουν έγκυες
- Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση
* * *
Έχουμε τη δυνατότητα μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής, να προσφέρουμε στην υγεία και στην εμφάνισή μας, όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που έχουμε ανάγκη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.Probiotic 12
Γνωρίζατε πως το έντερο είναι το πιο σημαντικό ανοσοποιητικό όργανο του ανθρώπου;
- Πως σε αυτό ζουν δισεκατομμύρια ωφέλιμα βακτήρια;
- Πως αν τα «τρέφουμε» σωστά, αυτά συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας;
        Προβιοτικά ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτηρίδια που προάγουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, ρυθμίζοντας την εντερική χλωρίδα. Φροντίζουν, δηλαδή, την ισορροπία μεταξύ των παθογόνων και των φιλικών μικροοργανισμών.Οι κακές διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας, καθιστούν τη λήψη προβιοτικών, σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής, απαραίτητη.
Ένα καλό συμπλήρωμα προβιοτικών πρέπει να:
• Είναι εντεροδιαλυτό, για να προστατεύεται από τα οξέα του στομάχου και να διαλύεται απ’ ευθείας στο έντερο όπου είναι και το σημείο δράσης του.
• Περιέχει στελέχη που να μπορούν να παραμένουν στον εντερικό σωλήνα και να κάνουν αποικίες.
• Εγγυάται τη διατήρηση των βακτηρίων ανά κάψουλα μέχρι τη λήξη του σκευάσματος.
• Είναι υποαλλεργικό και να μην περιέχει χημικά συντηρητικά, τεχνητά πρόσθετα ή γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα.
• Περιέχει πολύτιμες φυσικές ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα.


Το PROBIOTIC 12 της LR και η λειτουργία του
Η LR παρουσιάζει το PROBIOTIC 12, το συμπλήρωμα διατροφής που εφοδιάζει την εντερική χλωρίδα με ωφέλιμα βακτήρια, ενισχύοντας έτσι την άμυνα του οργανισμού.
Οι μικροκάψουλες PROBIOTIC 12:
• Περιέχουν ένα δισεκατομμύριο βακτηρίδια η κάθε μια, διαχωρισμένα σε 12 διαφορετικά στελέχη.
• Παρασκευάζονται με μια πατενταρισμένη διαδικασία, ώστε τα βακτήρια να φτάνουν ανέπαφα στο έντερο, ανεπηρέαστα από τα οξέα του στομάχου.
• Ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στην αποκατάσταση των κυττάρων του οργανισμού που έχουν αλλοιωθεί από τοξική ακτινοβολία και μειώνουν τα επίπεδα των λιπαρών στο αίμα.
Μια τρίμηνη κούρα με μια κάψουλα την ημέρα ενισχύει την υγεία και ευεξία σας.Woman Phytoactiv               
Το Νέο Woman Phytoactiv είναι η επιστημονική πρόταση της LR για ενίσχυση του γυναικείου οργανισμού κατά την περίοδο της κλιμακτηρίου, το μεταβατικό στάδιο μεταξύ της αναπαραγωγικής ηλικίας και της εμμηνόπαυσης. 
Σε αυτή την φάση, που έχει μέση διάρκεια 4 χρόνια, αρχίζουν οι διαταραχές του εμμηνορυσιακού κύκλου μέχρι αυτός να εκλείψει εντελώς.
Τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου έχουν να κάνουν με τη διακοπή παραγωγής οιστρογόνων από τις ωοθήκες. Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία της μήτρας, του κόλπου και των μαστών, επιδρούν άμεσα και έμμεσα στη λειτουργία άλλων οργάνων και επηρεάζουν τον ψυχισμό της γυναίκας: οι εξάψεις, τα φουντώματα και οι εφιδρώσεις, η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και η ψυχοσωματική αστάθεια αποτελούν τα συνηθέστερα συμπτώματα. 
Η οστεοπόρωση, επίσης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εμμηνόπαυση, για την αποφυγή της οποίας συνιστάται η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων, όπως Βιταμίνη D και Ασβέστιο.
      
Το Woman Phytoactiv αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για αυτήν την περίοδο, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Ασβέστιο, Βιταμίνη D3, Εκχύλισμα κόκκινου τριφυλλιού και Ισοφλαβόνες από κόκκινο τριφύλλι. 
Το Ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών, του εγκεφάλου και κυρίως των οστών: συμμετέχει στην οικοδόμηση της οστέινης μάζας και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. 
Η Βιταμίνη D3 ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ασβέστιο και τον φώσφορο και είναι απαραίτητη για την ακεραιότητα των οστών. Βοηθά στην αφομοίωση της Bιταμίνης Α και στην πρόληψη των κρυολογημάτων σε συνδυασμό με τις Βιταμίνες Α και C. 
Το κόκκινο τριφύλλι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες, μερικές από τις οποίες είναι η καταπολέμηση των διαταραχών της εμμηνόπαυσης, η βοήθεια στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Το εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι είναι πλούσιο ποσοτικά και ποιοτικά σε ισοφλαβόνες (αντιοξειδωτικά).
      
 Έρευνες σε συμπληρώματα διατροφής με φυτοοιστρογόνα, που είχαν ως βάση εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι, ασβέστιο και βιταμίνη D3, έδειξαν ανακούφιση των γυναικών από τις διαταραχές της εμμηνόπαυσης. Δοκιμάστε και εσείς το Woman Phytoactiv και γνωρίστε τις ωφέλειες του νέου μας συμπληρώματος!
Δοσολογία: μια κάψουλα τρεις φορές την ημέρα

Τσάι βοτάνων Figuactiv                       
Tό τσάι βοτάνων Figuactiv είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στην προσπάθεια σας για να χάσετε κιλά. 
Το  τσάι Figuaktiv περιέχει φύλλα Lapacho που είναι γνωστά για την αίσθηση κορεσμού που προσφέρουν. 
Απολαυστικό Μίγμα Βοτάνων
Πράσινο τσάϊ: τονώνει, ανεβάζει την αδρεναλίνη, ενισχύει στην καύση του λίπους και μειώνει την κατακράτηση υγρών. 
Φύλλα Μate (φυτό ilex peraguanensis): εθνικό ποτό στη Νότια Αφρική, τονώνει και καταπραΰνει το αίσθημα της πείνας. 
Φύλλα Lapacho (φυτό Tabebuia avellanedeae): οι Ίνκας το χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της κυκλοφορίας του αίματος, στο αδυνάτισμα και στην αποβολή τοξίνων. 
Φύλλα τσουκνίδας: παραδοσιακό θεραπευτικό βότανο, διουρητικό καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. 
Φύλλα Rooibos (Aspalathus linearis ): ονομάζεται και κόκκινο τσάι, λατρεύεται για το βαθύ άρωμα και την γεμάτη γεύση του και είναι το δημοφιλέστερο ποτό στη Νότια Αφρική. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. 
Λεμονόχορτο (Lemongras): παραδοσιακό τσάι της Αυστραλίας, με δροσερή γεύση λεμονιού που ξεδιψάει αμέσως. 
Γλυκόριζα: πρώτη ύλη με ευχάριστη γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και στην παραγωγή προϊόντων τσαγιού.